Välkommen till Soppscenen

Vanligaste frågorna om Soppscenen

Jag är vegetarian eller jag är allergisk mot... finns det specialkost?
Självklart finns det vegetarisk variant eller specialkost av alla de slag. Men eftersom jag jobbar med catering från Änglamat och inte har ett eget tillagningskök, måste jag få din beställning i förväg. Bokar du via nätet maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast dagen före arrangemanget. Bokar du hos Dillbergs be dem notera det i din bokning. Bättre med ett mail för mycket än att du tänker : det brukar ju vara si eller så.

Vi är ett större sällskap som vill sitta tillsammans...
När du besöker Soppscenen blir du placerad vid ett speciellt bord. Om du har önskemål om att sitta tillsammans med något speciellt sällskap, bokar du via nätet maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast dagen före arrangemanget. Bokar du hos Dillbergs, be dem notera det i din bokning.

Var ligger Soppscenen?
Soppscenen ligger i Kalmar Teaters café, som rymmer ca 100 personer och har en liten scen. Här både äter Du och tar del av arrangemanget.
Kalmar Teater ligger vid Larmtorget och du går in via huvudentrén och en trappa upp.

Tillgänlighet?
I Kalmar teater finns en hiss, ingång till denna hiss går till höger om Kalmar Teater, i det vita huset med svartmålat är det en träport, där finns en handikappramp som leder in i liten foajé med toaletter och rakt fram ligger hissen. Behöver du hjälp av Soppscenens personal, ring Charlotte 0702-957715.

Vi är en personalgrupp/förening som vill ha ett möte i samband med vårt besök på Soppscenen...
I anslutning till Soppscenen finns det ett mötesrum som rymmer ca 30 personer, fullt tekniskt utrustat, här kan man ha personalmöte, kundmöte, föreningsmöte. Bokas via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon till Charlotte 0702-957715.

Mitt arbete ska bjuda på biljetterna, vi vill ha faktura går det?
Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring till Charlotte 0702-957715 och gör din bokning där så skickas faktura med moms specificerad tillsammans med biljetterna.

Jag har lyssnar plats och ska inte äta soppa, hur dags ska jag komma då?
• Är det lunchtid så kommer du 11.50
• På kvällstid kan startiden på programmet variera beroende på ev arrangemang på Stora scenen, för dagsaktuell info se hemsidan eller sms á eller ring Charlotte 0702-957715

Vem driver Soppscenen?
Soppscenen drivs av Charlotte Aaby Hertzman som har ett eget företag Aaby Hertzman HB.


SOPPSCENENS HISTORIA
Soppluncher initierade jag under min tid som producent på Byteatern Kalmar Läns Teater.

När jag lämnade Byteatern ansåg man att Soppluncher inte låg i teaterns uppdrag. Men jag mötte publik som sa att de saknade denna typ av arrangemang och då föddes idén att jag kunde driva det i egen regi som frilans. Hösten 2005 startade verksamheten och tillsammans med min man Thomas Hertzman startade jag ett handelsbolag med kulturinriktning.

Soppscenens koncept har varit detsamma från starten med fyra huvudrubriker Musik, Teater, Litteratur och Konst/Design. Jag hyr in mig på Kalmar Teater´s café. Under vår och höstsäsong är det program varje torsdag, publiken kan välja att gå på Lunchtid eller After Work. Publiken bjuds på soppa och kulturupplevelse. Varje säsong innehåller 12 olika program, från starten var det 10.

Här blandas lokala artister med helt nya program och konstellationer och artister från "storstan" Stockholm. Här möter publiken både kulturupplevelser i traditionell mening och helt nya sammanhang som kan väcka frågor, ruska om och ta pulsen på samhället.

Här är det viktigt med både mångfald och jämställdheten! Kvinnorna dominerar såväl på scen som i publiken, men självklart är männen också välkomna!

Soppscenen har stöd och samarbete med Kultur & Fritid Kalmar kommun och Folkuniversitetet.

En vision jag har är att fler arbetsplatser ska hitta till Soppscenen för att göra ett välbehövligt avbrott i vardagen och genom den gemensamma upplevelsen fortsätta diskussionen på hemmaplan. Ibland finns fortbildning närmre än du tror! Jag tror på att kulturell bildning kan vara just det. Det är du som personalchef som måste ta initiativet!

Välkommen!


NAMNINSAMLINGEN
Tack all publik för ert varma stöd!
Våren 2009 var Soppscenen nedläggningshotad. Se underskrifter och kommentarer på den namninsamling som startades för kulturen i Kalmar och för Soppscenen. Klicka här!